Descriere

Artiști la Muzeu. Platformă de Creație și Educație prin Artă

Descriere generală

Prin această platformă ne propunem să deschidem o nouă etapă în activitatea Muzeului Județean de Istorie și Artă Zalău în raport cu mediul artistic autohton și comunitatea locală. Proiectul vizează realizarea unor ateliere de intervenție culturală și educație prin artă, care să aducă împreună elevi ai liceelor locale și tineri artiști interesați de o prospectare pluri și interdisciplinară a comunității zălăuane și de participare directă în producția artistică contemporană.

Platforma se adresează tinerilor artiști din România, care vor fi invitați să lucreze pentru o scurtă perioadă în cadrul Muzeului Județean de Istorie și Artă Zalău cu tineri liceeni din județul Sălaj. Activitățile vor consta în ateliere de creație și educație prin artă care să exploreze perspective și metodologii multiple în abordarea vieții socio-culturale din comunitatea locală, să testeze mijloace de expresie artistică recente și să elaboreze creații artistice care să contribuie la îmbogățirea și diversificarea patrimoniului cultural local.

Ediția 2019

Ediția din acest an este una pilot și presupune invitarea a doi/ă tineri/e artiști/e, fiecare având un stagiu de lucru a cărui durată și format o să fie stabilit împreună cu elevii participanți. Un prim stagiu se va desfășura în prima parte a acestui an, urmând ca celălalt să acopere perioada de toamnă. Primul stagiu urmărește realizarea unui Ghid Sonor al Zalăului, iar cel de-al doilea stagiu își propune realizarea unui atelier de film documentar.