CLAUDIU-LORAND MAXIM

Loc de naștere: Baia Mare
Domiciliu actual: Cluj-Napoca
Data nașterii: 26.08.1991

Claudiu-Lorand Maxim este regizor de teatru, producător și manager cultural. În 2013 și 2014 a absolvit Facultatea de Teatru și Televiziune (secția Regie de Teatru) și, respectiv, Facultatea de Istorie și Filosofie (secția Filosofie), în cadrul Universității Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca. În 2016 a absolvit Masteratul de Arte Performative și Film din cadrul Facultății de Teatru și Televiziune. 

Este membru fondator al Asociației  Reciproca  (fondată  în  2014),  asociație  ce  dezvoltă peisajul  cultural  prin inițierea și coordonarea activităților cu caracter artistic, social și științific. 

Din 2015 până în prezent este inițiatorul și directorul platformei Focus Atelier dedicată atelierelor și dezbaterilor pe tema artei sociale contemporane, proiect nominalizat în 2018 la premiile Administrației Fondului Cultural Național, numărând patru ediții în țară și una în străinătate. Începând cu același an concepe și dezvoltă rețeaua Troc-Rețea De Teatru Educativ alături de  Centrul de Teatru Educațional Replika (București), Teatrul GONG pentru Copii și Tineret (Sibiu) și Reactor de Creație și Experiment (Cluj).

Ca artist lucrează în multiple proiecte de teatru comunitar și proiecte de artă mixed media. În  2017 a  produs  și  regizat  spectacolele  de  teatru  Țuhaus (spectacol ce primește Premiul Teatrului Nottara la festivalul Fringe Bucharest 2018); Roundtrip și Anturaj Prost. Tot în 2017 coordonează alături de Silvana Râpeanu proiectul de intervenție artistică Ghid Imaginar al Telciului în cadrul Școlii de Vară de la Telciu 2017 și devine regizor asociat al proiectului Căși Sociale II.

În prezent este curatorul Programului Euroregional de Artă Contemporană – Tranziții, manager de programe în cadrul Fundației Tranzit și redactor al ziarului Cărămida.

Site-uri proiecte

www.focusatelier.ro

www.tuhaus.ro

www.cărămida.ro

www.tranzithouse.ro