Rezultate concurs rezidență de cercetare și creație artistică 2020

N-a fost deloc ușor să alegem propunerea de proiect pentru rezidența de cercetare și creație artistică din cadrul platformei Artiști la Muzeu. Am primit șase propuneri, consistente și variate, din care juriul alcătuit din patru angajați ai Muzeului Județean de Istorie și Artă Zalău și artistul care a beneficiat în 2019 de o rezidență în cadrul aceleiași platforme, a selectat două. De ce două? Nu doar pentru că selecția a fost foarte dificilă, ci și pentru că am considerat binevenită redistribuirea sumei aferente unei rezidențe similare programată pentru prima jumătate a acestui an, dar care, în contextul pandemiei Covid-19, a fost suspendată. În plus, am gândit această decizie de a acorda două rezidențe ca fiind o măsură menită să vină în sprijinul tinerilor artiști profund afectați de situația economică actuală.

Așadar, evaluarea finală a candidaturilor arată astfel:

  1. Nelega Sofia Iulia 88.8 Admis
  2. Țurcănașu Raluca 86.4 Admis
  3. Toderașcu Ionuț 85.4 Respins
  4. Tudose Andrei 84.2 Respins
  5. Ciolea Ioana 69.6 Respins
  6. Gordan Ovidiu 55.6 Respins

Mulțumim tuturor aplicanților pentru propunerile solide trimise și așteptăm cu nerăbdare începerea rezidențelor pentru implementarea celor două proiecte câștigătoare.

Notă: Ieri, după publicarea rezultatelor concursului pentru rezidențele oferite în cadrul acestei platforme, ni s-a atras atenția că am omis una din aplicații. Prin urmare, astăzi revenim cu o completare și cu lista finală elaborată în urma evaluării propunerii semnalate. Ne cerem scuze pentru această eroare și mulțumim candidatei pentru semnalare și pentru înțelegere.