Rezidență de cercetare și creație artistică: fotografie și video documentare

În cadrul platformei Artiști la Muzeu. Platformă de Creație și Educație prin Artă lansată în 2019,  Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău scoate la concurs o rezidență de cercetare și creație artistică pentru tinerii artiști pasionați de fotografia și filmul documentare și interesați să lucreze, timp de o lună, alături de echipa instituției noastre. Rezidența vizează documentarea foto-video a Zalăului în vederea realizării unei arhive foto-video și a unei expoziții. Rezidentul/a va beneficia de o bursă de 5 000 de lei brut, cazare și un buget pentru cheltuieli cu materialele necesare desfășurării activității. Așa cum specifică și descrierea platformei Artiști la Muzeu, prin aceste rezidențe ne propunem să sprijinim tinerii artiști, drept urmare, limita de vârstă pentru înscrierea în concurs este de 35 de ani.

Cei interesați de această rezidență sunt invitați să trimită pe adresele de email artistilamuzeu@gmail.com și muzeul.zalau@gmail.com următoarele:

  1. Scurtă biografie (CV) narativă.
  2. O propunere de proiect pentru perioada de rezidență. Maxim 300 de cuvinte, care să specifice și intervalul aproximativ în care candidatul ar putea desfășura rezidența, între 15 septembrie și 15 noiembrie 2020.
  3. Un document pdf cu maxim 10 fotografii documentare realizate.

Termenul limită pentru depunerea candidaturilor este 10 august 2020. Juriul compus din angajați ai muzeului și beneficiarul rezidenței din 2019 va decide câștigătorul până la sfârșitul lunii august, pentru ca pe 1 septembrie să putem face public anunțul. Nu se acceptă candidaturi care implică șederi parțiale.

Juriu:

Marcela Babanas

Corina Bejinariu

Andrei Herța

Claudiu Lorand Maxim (artist rezident în 2019)

Attila Szabo