MiniREACTOR @Zalău.

Program cultural de teatru pentru copii

MiniREACTOR este platforma pentru copii din cadrul REACTOR de creație și experiment, Cluj-Napoca. Programul cultural urmărit de MiniREACTOR este unul de inovație și experiment în domeniul teatrului pentru copii, un cadru care suferă în general de repetitivitate și arhaizare. Credem că publicul foarte tânăr are nevoie, la fel ca cel adult, de artiști în căutare de noi mijloace de expresie artistică și de povești relevante pentru contextul în care trăim.

Proiectul MiniREACTOR @Zalău este un proiect de intervenție culturală propus de MiniREACTOR și vizează odată cu începerea noului an şcolar, dezvoltarea unui program cultural de teatru adresat publicului foarte tânăr (1-12 ani) în oraşul Zalău.

Toamna aceasta MiniREACTOR în parteneriat cu Muzeul Județean de Istorie și Artă-Zalău va aduce în oraşul Zalău o serie de spectacole de teatru adresate celor mici şi va crea o nouă producţie de teatru a cărui scenariu va fi inspirat din comunitatea locală. Intrarea la spectacole va fi gratuită.

Primul eveniment din cadrul proiectului este ATELIERul de TEATRU pentru PĂRINȚI și COPII pe tema diversităţii culturale. Participarea este deasemenea gratuită, din 12 august 2019 s-a dat startul înscrielilor.

–––––––––––––––––––––––––-–––
Suntem diferiți și asta o știm cu toții. În realitate, diversitatea e o parte firească a vieţilor noastre de zi cu zi. MiniREACTOR promovează educația prin cultură și și-a propus să creeze un nou spectacol de teatru pentru copii, bazat pe o temă actuală: diversitatea culturală / relațiile interetnice.

Procesul de documentare a noii producții presupune susținerea unor ateliere de teatru cu copii și părinți din Zalău pe tema diversitații culturale.  În urma acestora dramaturgul Ana-Cucu Popescu va scrie scenariul noului spectacol.

Așadar, dacă vreţi să vă jucați în scop educațional alături de copilul dumneavoastră și doriți să vă vedeţi ideile prinzând viaţă în scenă, atunci vă încurajăm să vă înscrieţi la atelierele organizate de noi.

 CE CĂUTĂM?
Echipe serioase și creative formate dintr-un copil cu vârsta între 5 și 12 ani și un părinte.

CÂND?
19 august 2019 | ora 18:00
20 august 2019 | ora 18:00
21 august 2019 | ora 18:00
22 august 2019 | ora 18:00

23 august 2019 | ora 18:00
Atenție! participarea la toate atelierele este puternic încurajată.

UNDE?
Piața Iuliu Maniu nr 4-6, Zalău, Creative Minds Hub

DURATA:
90 minute / ședință

CUM VĂ ÎNSCRIEȚI?
Așteptăm câte un e-mail la adresa: minireactor@gmail.com până în data de 15 august 2019, acestea trebuie să conţină următoarele informaţii:

1.Numele şi vârsta, atât ale părintelui, cât şi ale copilului;
2. Un număr de telefon de contact;
3. O adresă de email validă;
4. Disponibilitatea dumneavoastră pentru datele de desfăşurare ale atelierelor;

5. Răspunsul la întrebarea: Ce anume vi se pare cel mai atractiv la atelierele propunse de MiniREACTOR, vara aceasta la Zalău?

TERMEN LIMITĂ pentru înscrieri:
15 august 2019

☀☀PARTICIPAREA ESTE LIBERĂ!

COORDONATORI ATELIERE:

Delia Gavlițchi, regizor și Ana Cucu-Popescu, dramaturg.

Aşteptăm cu nerăbdare să ne cunoaştem şi să creăm împreună nişte amintiri frumoase, dar şi un spectacol care să reprezinte ideile şi interesele publicului foarte tânăr din Zalău. Echipele părinte – copil selecţionate vor fi anunţate în data de 16 august 2019

–––––––––––––––––––––––––-
*Un proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.