Seri dansante, filme și multe altele în Muzeul Istoriilor Subiective

Prima parte a atelierului Muzeul Istoriilor Subiective s-a încheiat, și anume realizarea de interviuri și descoperirea poveștilor Zalăului (a unei părți bineînțeles, pentru că ele se spun și se respun în fiecare zi). Materialul brut, în total numărând ore de interviuri realizate de participanți, va fi editat și făcut disponibil în peste zece locații din Zalău și împrejurimi. 

Poveștile sunt despre oameni și despre locuri, de la serile cu film și voie bună în fostele cinematografe Scala și Libertatea, la viața pieței agroalimentare, istoria cooperativelor zălăuane sau istoria clădirii Muzeului Județean de Istorie și Artă – Zalău sunt câteva din zecile de relatări primite de la zălăuani ce ne-au făcut atenți la felul în care istoria mare se răsfrânge asupra istoriilor personale, se manifestă prin ele sau este trasă la răspundere de acestea.

Odată finalizată munca de editare, conținuturile audio (poveștile dar și sunete și zgomote ale orașului etc.)  vor fi ,,puse” deasupra/în unele locații reale. Aceste conținuturi odată amplasate pot fi accesate de către cei curioși doar în acel perimetru și doar prin instalarea pe telefon a aplicației RadioAporee. Pentru a le identifica se va edita și o hartă ce va fi disponibilă la MJIAZ și se vor organiza chiar tururi ghidate. Când? La jumătatea lunii mai a acestui an, în preambulul Nopții Europene a Muzeelor.